Wyroby z ogórków
Cebulka perłowa
Drobna, chrupiąca cebulka perłowa, w lekkiej marynacie. Produkt pasteryzowany.
Jest niezastąpionym składnikiem wielu sałatek oraz uzupełnieniem wszelkich przystawek.
Składniki: cebulka perłowa, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól.
Proponowana gramatura:
190g
Polskie warzywa
Dbamy o jakość naszych wyrobów, dlatego większość surowców do produkcji przetworów pozyskujemy od polskich dostawców. Daje to gwarancje najwyższej jakości. Wykorzystujemy to co nasze i to co dobre!
Chrzan tarty
Produkt naturalny o wyjątkowych walorach smakowych . Wysoka zawartość tartego chrzanu gwarantuje wyrazisty i charakterystyczny smak.
Idealny do kanapek, dodatek do mięs, wedlin, zup np. tradycyjnego żurku , oraz składnik sosów.
Składniki: korzeń chrzanu, woda, cukier, sól, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, ocet spirytusowy, mleko w proszku odtłuszczone, olej rzepakowy, substancja zagęszczająca-guma guar, substancja konserwująca-pirosiarczyn sodu, sorbinian potasu.
Proponowana gramatura:
190g, 290g
Sałatka Dorotki
Niepowtarzalny smak pasteryzowanej sałatki tworzy kompozycja ręcznie krojonych, wyselekcjonowanych warzyw takich jak: ogórki, papryka i cebula w zalewie octowej z dodatkiem mieszanki aromatycznych przypraw.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań obiadowych jak również kanapek.
Składniki: ogórek, woda, papryka, cebula, cukier, sól, ocet spirytusowy, wyciąg z przypraw aromatyczno – smakowych.
Proponowana gramatura:
290g
Szczaw konserwowy
Nasz produkt powstał ze świeżych, siekanych liści szczawiu dzięki czemu zachowuje fragmenty liści o charakterystycznym dla produktu, kwaśnym smaku. Produkt pasteryzowany.
Szczaw konserwowy Agrofruct jest doskonałą bazą dla znanej w polskich domach zupy szczawiowej, gdzie z dodatkiem jajka i łyżką śmietany tworzy niezapomniany smak.
Składniki: szczaw, sól.
Proponowana gramatura:
290g, 900g
Pikle warzywno-grzybowe
Specjalnie dobrana, różnokolorowa kompozycja warzyw z dodatkiem pieczarek i kolby kukurydzy. Zanurzone w kąpieli z marynaty o lekko słodko- kwaśnym smaku. Produkt pasteryzowany.
Świetnie sprawdzą się jako smaczna i różnorodna przystawka do wielu dań.
Składniki: ogórki, woda, cebulka perłowa, papryka, pieczarki, marchew, kolba kukurydzy, cukier, ocet spirytusowy, sól.
Proponowana gramatura:
680g
Ćwikła z chrzanem
Powstaje z wyselekcjonowanych odmian buraków, bez sztucznych dodatków i konserwantów. Wyprodukowana według tradycyjnej receptury.
Znakomity dodatek do mięs i wędlin.
Składniki: buraki, chrzan, cukier, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, ocet spirytusowy-regulator kwasowości, sól.
Proponowana gramatura:
290g
Papryka konserwowa
Połączenie czerwonej, jędrnej papryki z oryginalną, tradycyjną marynatą octową z dodatkiem przypraw. Produkt pasteryzowany.
Doskonale nadaje się jako dodatek do potraw mięsnych, sałatek, i jako smaczna przekąska.
Składniki: papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy aromatyczno-smakowe, olej rzepakowy.
Proponowana gramatura:
350g, 500g, 880g, 1500g
Cebulka konserwowa
Oryginalny i niepowtarzalny smak małej, polskiej cebulki zanurzonej w delikatnej marynacie octowej. Produkt pasteryzowany.
Stanowi ciekawą i pyszną przekąskę.
Składniki: cebula, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, liść laurowy, ziele angielskie.
Proponowana gramatura:
460g
Buraczki kulki w zalewie słodko-kwaśnej
Wyselekcjonowane z polskich pól, drobne buraczki marynowane w całości,w postaci kulek. Piękny amarantowy kolor i bogactwo w wartości odżywcze i smakowe to ich cecha szczególna. Produkt pasteryzowany.
Ich słodko-winny smak sprawia,że są częstym dodatkiem do mięs, sprawdzają się wybornie w barszczu.
Składniki: buraki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól.
Proponowana gramatura:
700g, 890g
Buraki konserwowe pasteryzowane
Ryflowane plastry buraka w klarownej słodko-kwaśnej zalewie, charakterystycznej dla wyrobu. Produkt pasteryzowany.
Stosowane jako dodatek do dań obiadowych, sałatek oraz przystawek. Świetne do barszczu czerwonego i ukraińskiego.
Składniki: buraki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól.
Proponowana gramatura:
890g
Sałatka szwedzka z papryką
Jedna z najpopularniejszych sałatek wytworzona ze świeżego ogórka ciętego w plastry oraz papryki w słodkiej zalewie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Zastosowanie tradycyjnej receptury przy produkcji sałatki sprawia, że jest ona doskonałym dodatkiem do dań obiadowych jak również kanapek.
Składniki: ogórki, woda, cukier, regulator kwasowości- ocet, sól, czerwona papryka , wyciąg z przypraw aromatyczno-smakowych.
Proponowana gramatura:
470g, 870g
Pieczarki marynowane z dodatkiem ziół
Marynowane w całości, drobne grzybki zanurzone w aromatycznej zalewie z dodatkiem ziół. Produkt pasteryzowany.
Znakomite jako przekąska i składnik wielu sałatek.
Składniki: pieczarki, woda, ocet spirytusowy-regulator kwasowości, cukier, sól, cebula, marchew, liść laurowy, zioła prowansalskie.
Proponowana gramatura:
245g
Pieczarki marynowane
Wyselekcjonowane, drobne grzybki marynowane w całości, w aromatycznej zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Produkt pasteryzowany.
Świetnie nadają się jako dodatek do różnych dań i sałatek, a ich oryginalny wygląd sprawia, że są znakomitą ozdobną i smaczną przekąską na każdym stole.
Składniki: pieczarki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, cebula, marchew, ziele angielskie, liść laurowy.
Proponowana gramatura:
300g, 680g, 900g, 1500g
Seler konserwowy
Aromatyczny seler tarty na drobne wiórki w lekko słodkiej zalewie.
Stosowany jako składnik wielu sałatek, wzbogaca smak wielu potraw. Produkt pasteryzowany.
Składniki: seler, woda, cukier, sól, kwas cytrynowy-regulator kwasowości.
Proponowana gramatura:
300g, 500g, 900g
AGROFRUCT Sp. z o. o.
Żabokliki ul. Zakładowa 4
08-110 Siedlce
NIP 821-000-66-97