Kompoty i wyroby z owoców

Kompot z rabarbaru

Rabarbar świetnie nadaje się na kompot. Orzeźwiający, letni smak kompotu dobrze gasi pragnienie. Produkt pasteryzowany.

Skład: rabarbar, woda, cukier.

Proponowana gramatura:

900g

Kompot

Napój owocowy z gotowanych owoców świeżych lub suszonych. Kompoty zaliczane są do grupy przetworów owocowych. Mogą być przyrządzone z dodatkiem cukru lub przypraw np. goździków. Kompot przyrządza się między innymi z jabłek, wiśni, porzeczek, czereśni, truskawek, gruszek i rabarbaru.

Kompot śliwkowy

Wyselekcjonowane, z polskich sadów, dojrzałe, całe owoce wraz z pestką, zanurzone w słodkiej zalewie. Niezrównany smak śliwki węgierki. Produkt pasteryzowany.
Świetnie sprawdzi się jako napój w chłodne i ciepłe dni.
Składniki: śliwki, woda, cukier.
Proponowana gramatura:
890g

Kompot wiśniowy

Powstały ze świeżych, jędrnych, dojrzewających w pełnym słońcu owoców. Esencjonalny kompot, o pięknej ciemnej barwie, charakterystycznej dla wiśni, z dużą zawartością owoców z pestką, dzięki czemu zachowują swoją jędrność i smak. Produkt pasteryzowany.
Kompot wiśniowy, zdrowy, bez barwników i konserwantów polecany jest jako alternatywa dla napojów owocowych i gazowanych. Wiśnie po odsączeniu sprawdzą się jako nadzienie do ciast kruchych oraz pierogów, świetnie smakują zanurzone w galaretce.
Składniki: wiśnie, woda, cukier.
Proponowana gramatura:
860g

Kompot z czarnej porzeczki

Całe owoce zanurzone w klarownym, esencjonalnym syropie o mocno amarantowym zabarwieniu. Wytworzony z surowca od sprawdzonych dostawców, według tradycyjnej receptury. Produkt pasteryzowany.
Podgrzany jest świetnym napojem na chłodne zimowe dni, w upalne daje ochłodę i orzeźwienie.
Składniki: czarna porzeczka, woda, cukier.
Proponowana gramatura:
870g

Śliwka w occie z pestką

Wyselekcjonowane z polskich sadów śliwki wegierki, zanurzone w całości wraz z pestką w aromatycznej zalewie octowej. Produkt pasteryzowany.

Jędrna konsystencja i subtelny słodko-kwaśny smak sprawiają, że są znakomitym dodatkiem do potraw mięsnych i sałatek.
Składniki: Śliwki węgierki, woda, ocet spirytusowy, cukier, cynamon, goździki.
Proponowana gramatura:
365g

Gruszka w syropie

Najlepsze odmiany polskich gruszek skąpane w syropie z dodatkiem goździków i cynamonu. Produkt pasteryzowany.
Jasne owoce, bez skórki z aromatycznym zapachem goździków świetnie sprawdzą się jako przystawka do wędlin oraz wykwintny dodatek do deserów i lodów. 
Składniki: gruszka, woda, cukier, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, cynamon, goździk.
Proponowana gramatura:
370g